Menu

Odense-virksomhed lancerer spiritusprodukter
med bæredygtighed og ansvarlighed helt på plads

30. november 2020

Med fynske Reffo Invest som medinvestor har Odense-virksomheden A Clean Spirit udviklet markedets første rom med bæredygtighed og ansvarlighed helt på plads. Resultatet er Ron Sostenible, der er bragt CO2-neutralt hertil på sejlskib og netop nu lanceres i Danmark. Andre spiritusprodukter vil komme til.

Kabalen er gået op og værdikæden kommet helt på plads for Bintu Singh, indehaver af
A Clean Spirit. Efter grundigt forarbejde er han klar til at lancere det første bæredygtige og ansvarlige spiritusprodukt, rommen Ron Sostenible, i de danske butikker:

Vores rom er blevet præcis, som jeg drømte om, nemlig en spiritus, der smager godt og samtidig er lavet med omtanke hele vejen rundt. Ron Sostenible er produceret på et kvalitetsdestilleri i Den Dominikanske Republik, der er helt igennem bæredygtigt og tager et stort lokalt, socialt ansvar. Rommen er fragtet på fade på sejlskib helt uden brug af motor. I Tyskland er den hældt på flasker af genbrugsglas, og etiketterne er trykt på bæredygtigt papir, siger Bintu Singh og tilføjer:

Vi er sikre på, at den her kombination af god smag, høj kvalitet, absolut konkurrencedygtig pris og så en historie om hensyn til miljø og mennesker vil tiltale rigtigt mange danske forbrugere. De træffer mere og mere bevidste valg, og ønsker alternativer på hylderne, der giver dem mulighed for at gøre det.

Ikke en ”nørd-rom”

Netop Ron Sostenible-rommens brede appel er vigtig for Bintu Singh:

Det motiverer mig at arbejde med den grønne og ansvarlige værdikæde, og jeg har selv børn, der skal vokse op i den her verden. Med Ron Sostenible kan forbrugerne nu træffe et bevidst valg, også når de skal vælge rom. Den er ikke lavet til ”rom-nørder”, men til hr. og fru Danmark, der gerne vil gøre en forskel, uden at de behøver at gå på kompromis med kvalitet og pris, konstaterer han:

Nu kommer vores rom på markedet og ud på hylder, hvor der ikke er noget reelt alternativ til kunderne i forvejen. Samtidig har vi gjort nogle erfaringer med at bygge værdikæden op, der kan investeres i andre spiritusvarianter og produkttyper. For eksempel i olivenolie eller kaffe, hvor vi gør eksisterende produkter mere bæredygtige.

Lokal konstellation med bæredygtighed som fællesnævner

For Søren Offer Madsen, investor og indehaver af Reffo Invest, har der fra starten været et godt match mellem A Clean Spirit og investeringsselskabets egen investeringsprofil:

Vi går ind i virksomheder med bæredygtige formål, og vi kvalificerer vores investeringer ved at stille skarpt på alt fra verdensmål til forretningsidé og personerne bag. A Clean Spirit har matchet alle vores parametre med et koncept, der mere end holder, hvad det lover, når det gælder bæredygtighed og ansvarlighed. Det er en fornøjelse at se, hvordan ambitionerne nu er omsat i et unikt produkt som Ron Sostenible, siger Søren Offer Madsen, mens direktør i Reffo Invest, Lars Bruntse, tilføjer:

Der findes mig bekendt ikke et tilsvarende produkt på markedet, der i samme konsekvente grad stepper op, når det gælder HELE værdikæden med en bæredygtighed, der er både social, miljømæssig og økonomisk, og det er sjældent, vi ser investeringsmuligheder, hvor verdensmålene 1, 3, 4, 8, 11, 12 og 13 er opfyldt.

FAKTA

Ron Sostenible – den bæredygtige rom:
· rommen produceres i Den Dominikanske Republik på et af verdens mest bæredygtige destillerier, der engagerer sig socialt, bl.a. i højnet lokalt uddannelsesniveau
· Ron Sostenible sejles til Europa med sejlskib
· først her hældes rommen på flasker, der er lavet i af genbrugsglas
 · etiketterne er trykt på bæredygtigt papir
· navnet Ron Sostenible er spansk og betyder ganske passende ”den bæredygtige rom”

CV, Bintu Singh

Bintu Singh, founder og idemand bag A Clean Spirit. Han er uddannet speditør med speciale i søfragt og har arbejdet med international handel og transport i 15 år. Både som selvstændig og som speditør, senest som Ocean Freight Manager hos YOYO Global Freight.
I 2008 var Bintu Singh idemand & stifter af 1423 World Class Spirits, som endte med at blive en af Danmarks førende importører af rom med eksport til mere end 20 lande. I 2017 solgte han virksomheden til de øvrige partnere.
Med sine stærke kompetencer og erfaring inden for spiritusmarkedet, prissætning, import, afgifter, fragt og internationalt salg m.m. har Bintu Singh nu kastet sig over udvikling af bæredygtige kvalitetsprodukter.

læs mere om Ron Sostenible

Designed by fingerspitz*